Cum se monteaza tapetul

     Cum se monteaza tapetul pe perete ?

     Tapetul a fost întotdeauna fără o alegere clasică, vreo legătură cu tendințele actuale. Dacă te-ai decis să decorezi pereții este simplu să alegi un tapet din magazinele de bricolaj.

Pregătirea suprafeței și a materialelor

 • Pereții trebuie să fie bine curățați, netezi, uscați, fără praf și urme de grăsime; de asemenea, capabile de la prize și întrerupătoarele trebuie demontate.
 • Vom pregăti o masă, suprafață de lucru, unde vom tăia tapetul în fâșii – de exemplu, o masă liberă și curată, de mari dimensiuni, sau chiar podeaua.
 • Adezivul ales trebuie să fie compatibil cu tipul de tapet pe care urmează să îl aplicăm pe perete. Printre instrumentele necesare aplicării tapetului se numără cutter-ul, rigla, pensula, trafaletul (pentru aplicarea adezivului pe perete) masa și o scară, mai ales dacă este vorba despre încăperi destul de înalte.
 • Sunt diferite variante de tapet, așa respectarea instrucțiunilor producătorului, înscrise pe rol, este extrem de importantă, pentru a evita greșelile de montaj.

 

         Aplicarea tapetului pe perete, urmând urmatorii pași:

 1. Primul lucru pe care îl avem de făcut este măsurarea înălțimii pereților, de la tavan până în podea.
 2. Apoi vom trece la tăierea tapetului în fâșii, cu ajutorul unui cutter și al riglei, adăugând aproximativ 5-10 centimetri în plus față de măsurătorile obținute anterior.
 3. Dacă tapetul prezintă diverse modele de imprimare, vom urmări să păstrăm continuitatea modelului, în momentul în care tăiem sau lipim fâșiile.
 4. Dacă instrucțiunile producătorului nu indică altceva, adezivul se aplică în mod uniform direct pe perete, cu ajutorul unei bidinele, pensule sau trafalet. Întindeți foliile pe masă pentru o măsurare corectă
 5. Fixarea fîșiilor de tapet se realizează de sus în jos, în ordinea în care fâșiile au fost tăiate din rolă, urmărind în același timp să eliminăm aerul care se poate forma la interior, prin netezirea tapetului cu o rolă de cauciuc moale sau racletă, prin mișcări. în jos
 6.  Surplusul de tapet rămas în zona tavanului și a podelei se va tăia cu ajutorul cutter-ului și al riglei.
 7. Este important ca la îmbinare fâșiilor să nu suprapunem marginile acestora, așadar să nu lipim tapet peste tapet, ci doar să le apropie suficient de mult, așa cum să nu rămână spații libere.
 8. Un alt pas de care trebuie să ținem cont este îndepărtarea excesului de adeziv, care poate fi realizat cu ajutorului unui burete sau a unei cârpe prin apasărea ușoară.